noin 4 omelettia
- 3,5 dl gram-jauhoja (eli kikhernejauhoja)
- 1 sipuli
- 2 kpl soija- tai seitannakkeja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl pizzamaustetta
- 1 tl mustaa suolaa (tai mitä vain suolaa)
- 1 tl jauhettua korianteria
- 0,5 tl valkopippuria
- 4 rkl rypsiöljyä
- 3,5 dl viileää vettä
- öljyä paistamiseen
1. Pilko sipuli ja makkarat.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
2. Sekoita joukkoon vesi ja öljy. Seos on sopivan paksuista, jos sen voi kaataa kulhosta pannulle, muttei kuitenkaan liian juoksevaa, jotta ohukaisletut pysyvät kasassa. Voit tarvittaessa ohentaa seosta vedellä tai paksuntaa lisäämällä hiukan lisää gram-jauhoja.
3. Lisää seokseen pilkottu sipuli, makkaranpalat ja mahdolliset muut täytteet.
4. Paista molemmin puolin kuumalla paistinpannulla öljyssä. Onnistuu helpoiten teflonpannulla.
Ometetin kanssa sopii hyvin esmerkiksi suolakurkut ja tomaattisalaatti. Sopii myös leivän päälle tai voit täyttää valmiin omeletin haluamallasi täytteillä.
Voit varioida ohjetta käyttämällä myös muita täytteitä oman maun mukaan; esimerkiksi sieniä, pinaattia, papuja, perunaa jne, sekä mausteista chiliä, currya, mustapippuria, valkosipulia jne.