Sivut

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Vegaaninen kylmäsavulohi eli porkkala






  • 4 isoa porkkanaa
  • 1 kg karkeaa merisuolaa
  • 1 rk rypsiöljyä
  • 2 tl nestesavua
  • 1 tl omenaviinietikkaa

  1. Pese porkkanat, älä kuori.
  2. Peitä uunivuoan pohja suolalla.
  3. Laita porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla.
  4. Kypsennä 175 asteessa 1,5 tuntia.
  5. Ota porkkanat uunista ja nosta ne ulos suolan sisältä jäähtymään.
  6. Kun porkkanat ovat jäähtyneet, kuori ne.
  7. Leikkaa porkkanat pitkiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä.
  8. Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita porkkanasuikaleisiin. Anna marinoitua jääkaapissa suljetussa astiassa 1–2 vuorokautta.
  9. Valmis!


     Nauti esimerkiksi saaristolaisleivän tai suolakeksien päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti