Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Seitanpihvit


noin 8 kappaletta

  • 4,5 dl vehnägluteenijauhoja
  •  1tl suolaa 
  • 1 rkl (savu)paprikajauhetta 
  • 2 tl bbq- / grillausmaustetta (esim. Vantastic foodsin 'Barbeque Grill'
  • 2,5 dl vettä  
  • 3 rkl rypsiöljyä  
  • 4 rkl soijakastiketta 
  • 4 rkl ketsuppia / grillauskastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen 

1. Sekoita kuivat ainekset huolella keskenään (eli jauhot ja kuivat mausteet)
2. Murskaa valkosipuli ja sekoita kosteat ainekset huolella keskenään
3. Kaada neste jauheseoksen päälle ja vaivaa välittömästi 
4. Jatka keskeytyksettä ja vaivaa noin 3-4 minuuttia niin että taikinasta tulee kiinteä tasainen seos
5. Anna seisoa 10-15 minuuttia jääkaapissa
6. Leikkaa terävällä veitsellä noin sentin paksuisia siivuja, ja nuiji niitä kädellä molemmin puolin
7. Keitä siivuja 12-15 minuuttia kiehuvassa vedessä
8. Valuta enimmät vedet pihveistä siivilässä
9. Paista pihvit pannulla öljyssä


Mureampi versio
Jos haluat seitanisi mureampana laita 4,5 desilitran sijaan vain 4 dl gluteenijauhoja ja 0,5 dl korppujauhoja. Pelkillä gluteenijauhoilla pihveistä taas tulee kiinteämpiä.


Seitanista voi tehdä pihvien sijaan myös pyöryköitä, suikaleita, ohuita leikkeleitä, grillivartaita ja ylipäätään sen kokoisia ja muotoisia paloja kuin haluaa. Noudata ohjetta ja keittämisen jälkeen leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Seitan käy erilaisiin kastikkeisiin, keittoihin, grillattavaksi, salaatteihin ja vaikka pizzan tai leivän päälle.


Pihvit ovat hyviä esimerkiksi perunamuusin ja kermakastikkeen kanssa. Toimivat myös hampurilaispihveinä. Pihvejä voi hyvin myös paistaa uunissa sekä pakastaa.

Nautinnollisia hetkiä!