Sivut

tiistai 8. marraskuuta 2011

Makkarat


noin 6 kpl

  • 2,5 dl keitettyjä ruskeita papuja
  • 3 dl vehnägluteiinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • 5 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 5 tippaa savuaromia
  • 4 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • n 1/2 tl tuoretta jauhettua mustapippuria
  • ripaus tulista chiliä

  1. Sekoita puolikas kasvisliemikuutio 2,5 desilitraan vettä isossa kulhossa ja anna liemen jäähtyä
  2. Lisää kaikki muut ainekset paitsi vehnägluteiini ja sekoita tasaiseksi seokseksi tehosekoittimella
  3. Lisää vehnägluteiini seokseen samanaikaisesti sekoittaen koko ajan kädellä.
  4. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi
  5. Leikkaa taikina kuuteen yhtä isoon osaan ja pyörittele niistä makkaran muotoisia pitkuloita
  6. Leikkaa sopivan kokoisia paloja foliosta ja kääri makkarat erittäin tiivisti yksittäin folioon
  7. Keitä höyryssä noin 40 minuuttia. Jos sinulla ei ole höyrykattilaa, voit tehdä sellaisen teräksisestä siivilästä ja tavallisesta kattilasta. Laita folioon käärityt makkarat siivilään ja siivilä isoon kattilaan, jossa on vettä, kuitenkin niin että makkarat eivät lillu vedessä vaan kypsyvät höyryssä.
  8. Paista höyrystetyt makkarat vielä öljyssä paistinpannulla

Mausteita lisäämällä tai vähentämällä voit varioida makkaroiden makua. Esimerkkinä; jos haluat oikein tulisia makkaroita lisää chiliä, jos taas yrttimakkaroita lisää yrttejä jne. Ruskeiden papujen sijaan voit käyttää myös muita keitettyjä papuja, esimerkiksi papusekoitusta.

Makkarat ovat hyvä sellaisenaan, mutta toimivat hyvin esimerkiksi myös hodarin välissä tai pilkottuna vaikka makkarakeitossa.