Yksi pienehkö kinkku
- 4,5 dl gluteenijauhoja
- 1 dl gram- eli kikhernejauhoja
- 1/2 dl soijajauhoja
- 1,5 rkl kasvisliemijauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1,5 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 dl vettä
Marinadi
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1/2 dl vettä
Sinappihuntu
- vahvaa sinappia
- korppujauhoja
- (neilikoita koristeluun)
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sekoita öljy ja soijakastike veteen. Kaada neste jauhoihin tasaisesti ja hitaasti. Parhaiten onnistuu jos on kaveri, toinen kaataa ja toinen sekoittaa.
- Sekoita ja vaivaa muutaman minuutin ajan kiinteäksi ja muotoile kinkku haluamasi muotoiseksi.
- Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada sen jälkeen kinkun päälle. Anna marinoitua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
- Kääri kinkku folioon ja paista 175 asteessa noin 1,5 tuntia riippuen nesteen määrästä ja uunista. Kokeile reilu tunnin jälkeen haarukalla milloin kinkku tuntuu valmiilta.
- Anna jäähtyä.
- Kuorruta koko kinkku sinappikerroksella ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja sekä lisää halutessasi kokonaisia neilikoita sinne tänne.
- Lämmitä uunissa samoissa asteissa ennen tarjoilua kunnes kuorrute on kauniin ruskean värinen.
Resepti on mukailtu
alun perin Inna Somersalon Yllin kyllin -keittokirjasta löytyneestä reseptistä
nimeltä seitanpaisti. Lisää ainemääriä jos haluat isomman kinkun tai tee useampi kinkku kerralla.
Joulupöytään!
Joulupöytään!