Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Pesto




  • 2 ruukullista tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 rkl parmesaania tai kaupasta Parmezano soijaparmesaanijuustoa
  • 1 dl edam- tai mozzarella-soijajuustoa (tai muuta mietoa ja pehmeää soijajuustoa)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

1. Nypi basilikanlehdet ja pese ne.
2. Ravista suurin osa vedestä pois, sitä saa jäädä noin ruokalusikallinen.
3. Laita basilikanlehdet huhmareeseen tai sekottimeen, lisää öljyä ja pinjansiemenet.
4. Sekoita tasaiseksi mutta karkeahkoksi tahnaksi.
5. Murskaa joukkoon valkosipuli ja mausta tahnaa vähitellen suolalla.
6. Lisää vähitellen juustoja niin, että maku täyteläistyy ja pesto ei ole enää vetistä. Lisää enemmän parmesaania jos haluat voimakkaampaa, tai soijajuustoa, jos haet miedompaa makua. (Parmesaanin voi tehdä suoraan aineksien joukkoon, heittämällä sekaan 1 rkl soijajauhoja ja 1 rkl ravinnehiivahiutaleita.)
7. Lisää oliiviöljyä jos pesto on liian kiinteää tai vastaavasti juustoja tai pinjansiemeniä jos se on liian juoksevaa.

Hae maistelemalla mieleisesi maku ja suhde aineksille. Tarkista suolan määrä, ja tee viimeiset viilaukset valkosipulille. Syö pastan kanssa tai leivän päällä.

Kiitokset Harrille hyvästä ohjeesta!


ps. jos sinulla ei ole kaikkia aineksia, vaatimattomamman (ja halvemman) peston saat jättämällä toisen tai molemmat juustoista pois.