tag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post4022953825543345061..comments2024-03-02T19:05:17.998+02:00Comments on Vegaaninen versio: MajoneesiMai Kivelähttp://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-89958941075965484392017-12-31T13:04:24.577+02:002017-12-31T13:04:24.577+02:00Mantelimaitoa desi, psylliumia tl, pari desiä ryps...Mantelimaitoa desi, psylliumia tl, pari desiä rypsiöljyä kaadoin kerralla blenderiin ja pyöräytin. Majoneesi valmis 5 sekunnissa. Ja eikun maustamaan... Uuden vuoden perunasalaatti tässä tekeillä. Aikaisemmin sauvasekottimella tein ja otti aikaa paaaaaljon kauemmin. Silloin tosin tein ohjeen mukaan soijamaidosta eikä ollut psyllium käytössä.Vastaantulijahttps://www.blogger.com/profile/03910257313073529693noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-17138036225528384332017-02-01T20:38:02.535+02:002017-02-01T20:38:02.535+02:00Oon kuullut (en tosin itse kokeillut muuta ku mare...Oon kuullut (en tosin itse kokeillut muuta ku marenkiin) et aquafabasta eli kikherne- tai papupurkin nesteestä sais myös majoneesit tehtyä öljyn kanssa. Annishttps://www.blogger.com/profile/14105166488970882377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-71613924297776717062016-08-23T15:58:28.214+03:002016-08-23T15:58:28.214+03:00joo, oliiviöljy ei ole hyvää majoneesiin, siitä ni...joo, oliiviöljy ei ole hyvää majoneesiin, siitä nimenomaan tulee kitkerä maku.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-89987641964723954122015-08-19T20:13:58.813+03:002015-08-19T20:13:58.813+03:00Kyselisin, että kuinka kauan tämä säilyy?Kyselisin, että kuinka kauan tämä säilyy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-14463447347144371872015-04-10T01:15:50.939+03:002015-04-10T01:15:50.939+03:00Jos ei halua käyttää etikkaa eikä voi käyttää sitr...Jos ei halua käyttää etikkaa eikä voi käyttää sitruunamehua (eikä muutakaan sitrushedelmää), mitä voi käyttää niiden tilalla?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-66865962006131404552015-03-31T19:55:26.074+03:002015-03-31T19:55:26.074+03:00En ehkä suosittelis oliiviöljyä jos joku miettii, ...En ehkä suosittelis oliiviöljyä jos joku miettii, tuli tosi kitkerää sillä mutta en tiedä oliko vaan sattumaa, aattelin kuitenki varoittaa:pAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-35642290096996486722015-02-12T20:04:08.508+02:002015-02-12T20:04:08.508+02:00Kiva kuulla, molemmat! =)Kiva kuulla, molemmat! =)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-18486376222524019452015-01-10T13:38:34.218+02:002015-01-10T13:38:34.218+02:00Heippa, tein juuri majoneesin kaupan maustamattoma...Heippa, tein juuri majoneesin kaupan maustamattomaan mantelimaitoon, johon sekoitin n. 1tl (ei kukkurallinen) psylliumia. Hyvin onnistui! Mausteeksi sitruunanmehua ja raastettua kuorta, tuoretta chiliä ja timjamia, mustapippuria ja suolaa. Nam!Katsuhttps://www.blogger.com/profile/15361785154499033226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-51883175789881286352015-01-09T11:42:55.446+02:002015-01-09T11:42:55.446+02:00Käytin jääkaappikylmää Nordikin soijamaitoa ja ryp...Käytin jääkaappikylmää Nordikin soijamaitoa ja rypsiöljyä riitti reilut 2,5dl. Sekotin blenderissä, sellaisessa missä smoothietkin syntyvät. Hyvät majoneesit tuli, maustoin sambal oelekilla. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-42238048960845968402014-05-29T15:55:29.252+03:002014-05-29T15:55:29.252+03:00Kyllä toimii oliiviöljylläkinKyllä toimii oliiviöljylläkinMai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-81854296453983943322014-01-27T20:57:58.110+02:002014-01-27T20:57:58.110+02:00Toimiikohan tämä muilla öljyillä, esim oliiviöljyl...Toimiikohan tämä muilla öljyillä, esim oliiviöljyllä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-4039230525862618342013-04-30T21:57:01.151+03:002013-04-30T21:57:01.151+03:00Moi, en ole tehnyt tätä vähään aikaan, mutta muist...Moi, en ole tehnyt tätä vähään aikaan, mutta muistaakseni lämpötilalla ei ole merkitystä. Tärkeintä on, että kaataa öljyä hyvin hitaasti ja tasaisesti samalla koko ajan sekoittaen. Teitkö niin? Siinä myös kestää aikansa ennen kuin seos alkaa paksuuntua.Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-894501947500277402013-04-30T14:03:44.641+03:002013-04-30T14:03:44.641+03:00Hei moi, onko aineksilla väliä onko ne kylmiä eli ...Hei moi, onko aineksilla väliä onko ne kylmiä eli suoraan jääkaapista otettuja vai pitääkö niitten antaa olla huoneenlämmössä? mulla ei onnistunut ollenkaan majoneesi, kun kokeilin käyttää öljynä kylmäpuristettua rypsäriä. mahtaako sillä olla merkitystä vai mikä oli ettei onnistunut.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-37674048980466897102011-12-31T01:49:05.443+02:002011-12-31T01:49:05.443+02:00Kiitos tiedoista ArualMaria ja anonyymi!Kiitos tiedoista ArualMaria ja anonyymi!Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-65252938684568813862011-12-30T12:24:02.494+02:002011-12-30T12:24:02.494+02:00Minä teen yleensä tuota pellavansiemenmajoneesia j...Minä teen yleensä tuota pellavansiemenmajoneesia ja se on aina onnistunut. Jos majoneesista haluaa vaaleampaa (=yleensä myös sakeampaa), vielä rouhettakin voi hienontaa morttelissa lisää ja siivilöidä rouheen. Tosin hyvin toimii myös ilman tätä, ja on nopea tehdä, kun käyttää valmista rouhetta. Sitten vain maustaa haluamallaan tavalla, esim. valkosipulimurskalla. Oma versioni majoneesista tämän postauksen lopussa (http://nekola.blogspot.com/2011/10/ihana-viikonvaihde.html); käytin mukana myös hampunsiemeniä (joita niitäkin taitaa löytyä kaupoista myös valmiiksi rouhittuna ja kuorettomanakin).ArualMariahttps://www.blogger.com/profile/14694100907205752735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-28526841575853267622011-12-24T00:58:57.591+02:002011-12-24T00:58:57.591+02:00Yksi soijaton vegaanimajoneesi on pellavamajoneesi...Yksi soijaton vegaanimajoneesi on pellavamajoneesi, jonka resepti löytyy ainakin Härkäpapua sarvista-kirjasta, en nyt äkkiseltään löytänyt sitä netistä. Siihen tulee pari ruokalusikallista pellavansiemeniä tai tuplasti rouhetta, jotka jauhetaan mahollisimman hienoksi esim. morttelissa ja laitetaan likoomaan reiluun desiin lämmintä vettä. Sitten lisätään vähittäin öljyä pari desii, vähän etikkaa, suolaa ja sokeria. Tosi hyvää jos sen saa onnistumaan, tosin vähän eri tyyppinen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-39839214887314463842011-12-01T12:17:39.372+02:002011-12-01T12:17:39.372+02:00Moi, sauvasekoitin käy hyvin, itsekin tein sauvase...Moi, sauvasekoitin käy hyvin, itsekin tein sauvasekoittimella. Tarkensin ohjetta :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-24869536774921872052011-11-30T19:19:55.559+02:002011-11-30T19:19:55.559+02:00Onkohan mitään mahiksia tehdä tätä ilman tehosekoi...Onkohan mitään mahiksia tehdä tätä ilman tehosekoitinta?? Sauvasekoitin löytyis, mut ei taida olla riittävä tähän hommaan?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-70756046062783199832011-11-21T16:27:04.480+02:002011-11-21T16:27:04.480+02:00Hmm, en osaa kyllä yhtään sanoa. Jos joku testaa n...Hmm, en osaa kyllä yhtään sanoa. Jos joku testaa niin voisi ilmoittaa täällä onnistuiko :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-47078216813761791512011-11-10T16:13:42.165+02:002011-11-10T16:13:42.165+02:00Tämä on ihan vain villi veikkaus, mutta onnistuisi...Tämä on ihan vain villi veikkaus, mutta onnistuisikohan majo johonkin muuhun kasvimaitoon (vaikka riisi-), jos sekaan heittäisi jotain emulgointiainetta, kuten vaikka soijalesitiinijauhetta?Sonjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-89027452676108719812011-10-22T16:26:55.809+03:002011-10-22T16:26:55.809+03:00Moi, kiva että onnistui ja kiitos tiedosta. Itse m...Moi, kiva että onnistui ja kiitos tiedosta. Itse muistaakseni käytin 4 dl öljyä ja sitten lisäsin hieman vettä, jolloin tuli sopivan paksuista. Tarkensin ohjetta :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-38975062571621628412011-10-21T19:00:22.145+03:002011-10-21T19:00:22.145+03:00Kiitos reseptistä, testasin äsken ja onnistui soij...Kiitos reseptistä, testasin äsken ja onnistui soijamaidolla hyvin - mulla tosin satsi saostui jo kolmesta desistä öljyä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-47234548432143754542011-10-19T16:55:39.205+03:002011-10-19T16:55:39.205+03:00Moi Petri. En ainakaan pikaisella kokeilemisella ä...Moi Petri. En ainakaan pikaisella kokeilemisella äsken saanut onnistumaan kauramaidolla.. Harmi. Itsekin suosisin mieluummin kauramaitoa, mutta tähän se ei joko käy tai sitten en vaan osannut tehdä siitä. Jos joku tietää onnistuuko, niin saa mieluusti neuvoa :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-63172263707059981912011-10-17T20:51:25.675+03:002011-10-17T20:51:25.675+03:00Toimiiko resepti jollain muulla vegaanisella -mait...Toimiiko resepti jollain muulla vegaanisella -maitotuotteella? Mulle ei toi soijamaito oikein sovi.Petrinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-60037331406782156072011-10-12T12:34:28.481+03:002011-10-12T12:34:28.481+03:00Moi Liisa, kiitos viestistäsi! Reseptejä on tosiaa...Moi Liisa, kiitos viestistäsi! Reseptejä on tosiaan kertynyt jo paljon lisääkin, kunhan ehdin niitä tänne laittaa :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.com