tag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post7658616339813216108..comments2024-03-02T19:05:17.998+02:00Comments on Vegaaninen versio: Vegaaninen eli hyvänhajuinen silliMai Kivelähttp://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-74628973156113754242021-12-23T23:40:08.271+02:002021-12-23T23:40:08.271+02:00Kiitos! Kunkut sillit napsahti tällä reseptillä. Kiitos! Kunkut sillit napsahti tällä reseptillä. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-88914112956376616472016-12-25T15:16:16.149+02:002016-12-25T15:16:16.149+02:00Ei tarvitse!Ei tarvitse!Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-85292730578720903242016-12-22T23:54:34.425+02:002016-12-22T23:54:34.425+02:00Pitääkös munakoiso öö kuoria? :) t. tyhmäPitääkös munakoiso öö kuoria? :) t. tyhmäHelynamhttps://www.blogger.com/profile/14119353047879660725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-90927257592343267772016-04-08T18:28:35.366+03:002016-04-08T18:28:35.366+03:00Mulla on IBS, ärtyvän suolen oireyhtymä. En enää v...Mulla on IBS, ärtyvän suolen oireyhtymä. En enää voi käyttää mm. palkokasveja. Rakastamani valkosipuli on muuttunut valkosipuliöljyksi. Sen voin tehdä itse mamman kasvattamista valkosipuleista. Olen myös keliakian myötä joutunut muuttamaan kaiken itse laittamani ruoan minulle sopivaksi. Eikä niistä kakuista aina tullut hyviä ;) kokeilemalla ja tekemällä oppii. On erittäin surullista, jos joutuu laittamaan ruokaa roskiin. Siihen ei ole yksinkertaisesti varaa.<br />Hannelehttps://www.blogger.com/profile/00587522391882701880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-29695384746303421762015-02-12T20:05:41.591+02:002015-02-12T20:05:41.591+02:00Moi MieliHeli. Ei kuorita, eikä tarvitse erikseen ...Moi MieliHeli. Ei kuorita, eikä tarvitse erikseen itkettää. Itse oon leikannut noin 1 cm levyisiä suikaleita, mutta ei se ole niin tarkkaa. Suolaa vaan munakoisojen päälle ja sitten ne palat heitetään kastikkeeseen! Ei ole tosiaan turhan tarkkaa! =) Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-71746646130052519872014-12-25T03:05:54.083+02:002014-12-25T03:05:54.083+02:00Hei, kysyisin muutamaa asiaa, koska munakoiso on m...Hei, kysyisin muutamaa asiaa, koska munakoiso on mulle hieman vierasta, enkä silliäkään koskaan ole syönyt. Kuoritaanko munakoiso silliä varten? Kuinka paksuiksi suikaleiksi? Kohdassa kolme laitetaan suolaa, laitetaanko ihan ripaus vai itketetäänkö munakoisoa vielä ja pyyhitään suola sitten pois?MieliHelihttps://www.blogger.com/profile/18051627637568523497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-1179011350053912612014-08-07T23:32:02.160+03:002014-08-07T23:32:02.160+03:00Moi, sanoisin että jääkaapissa noin viikon. Saman ...Moi, sanoisin että jääkaapissa noin viikon. Saman verran kuin mitä kermapohjaiset kastikkeet säilyvät hyvin suljetussa astiassa.Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-67287636389341863822014-06-23T12:11:35.023+03:002014-06-23T12:11:35.023+03:00Heippa Mai!
Kuinka pitkään tämä "silli" ...Heippa Mai!<br />Kuinka pitkään tämä "silli" säilyy? Tämä satsi tuskin tulee yhdellä suulla syödyksi ihan heti, joten sillä kyselen :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-14483275553405916702014-04-29T22:27:19.056+03:002014-04-29T22:27:19.056+03:00Kiitos paljon ilahduttavista palautteista Henna, A...Kiitos paljon ilahduttavista palautteista Henna, Anonyymi ja Essi! :)<br /><br />Ja kiitos vinkistä Henna, täytyykin kokeilla myös sienien ja kesäkurpitsan kanssa.<br /><br />Ps. lisäsin merkinnän annosmäärästä.Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-15031615600858961962014-04-29T22:26:38.916+03:002014-04-29T22:26:38.916+03:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-69024890060933799892014-04-01T11:16:10.004+03:002014-04-01T11:16:10.004+03:00Törmäsin blogiisi vasta äskettäin ja selailin vanh...Törmäsin blogiisi vasta äskettäin ja selailin vanhoja ohjeitasi. Aion tänään kokeilla tätä "silliä", vaikka en ole siitä kalasta ikinä välittänytkään. Ohje kuitenkin kuulostaa hyvältä ja vasta alkaneena vegaanina haluan löytää kaikkea hyvää leivän päälle! Kiitos vielä blogistasi :)Essihttps://www.blogger.com/profile/06083490576737124916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-61652773802878828032014-01-05T21:59:48.971+02:002014-01-05T21:59:48.971+02:00Vau, ompa onni että törmäsin tähän! Vegaanisilli k...Vau, ompa onni että törmäsin tähän! Vegaanisilli kuulostaa juuri minun kesäherkutteluhetkien pelastukselta, nimittäin 26 vuotta lakto-ovo-vegetaristina ja nyt joulusta asti vegaanina olen kaivannut silliä uusien perunoiden kanssa :) Tätä täytyy kokeilla heti! Tuo kotitekoisen juuston resepti meni myös heti talteen ja ensi viikolla heti kokeiluun. Kiitos!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-78505989896625208102013-12-27T19:18:55.669+02:002013-12-27T19:18:55.669+02:00Moikka! Kiitos mahtavasta reseptistä, kastike on a...Moikka! Kiitos mahtavasta reseptistä, kastike on aivan huippu! Muutaman kerran tätä nyt tehtyäni piti tulla kommentoimaan, että munakoiso toimii, mutta herkkusienet vielä sitäkin paremmin :) Sama käsittely, kuin munakoisoille. Kuulemma kesäkurpitsakin on hyvä!Hennahttps://www.blogger.com/profile/10669497453224185290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-88617946098726553862013-07-03T15:11:41.864+03:002013-07-03T15:11:41.864+03:00Kiitos ihanasta palautteesta Tiuhtiainen!
Juuri ...Kiitos ihanasta palautteesta Tiuhtiainen! <br /><br />Juuri tuosta syysta perustin blogin alunperin :) <br /><br />(Itse tykkaan paljon myos muista kalakorvikkeista, kuten kalapuikot ja kalapihvit, joiden ohje loytyy taalta.)<br /><br />terkuin, MaiMai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-57605885307408371922013-06-21T15:38:34.006+03:002013-06-21T15:38:34.006+03:00Siis vau, ei löydy ylisanoja kuvaamaan tätä. Aivan...Siis vau, ei löydy ylisanoja kuvaamaan tätä. Aivan loistava ohje, kiitos! En olisi ikinä itse keksinyt että munakoiso on noin loistava korvike sillille. Meikäläisen joulut ja juhannukset tuli pelastettua, kun saa parin vuosikymmenen tauon jälkeen kaivaa kaikki äitin herkkuohjeet esiin... Veikkaan, että toimii myös raakakypsytetyn lohen korvikkeena nimittäin.Tiuhtiainenhttps://www.blogger.com/profile/16185083838349863800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-49117623972606454152011-12-22T23:27:10.428+02:002011-12-22T23:27:10.428+02:00Moi Sini :) Kiitos viestistäsi! Määrään vaikuttaa ...Moi Sini :) Kiitos viestistäsi! Määrään vaikuttaa munakoison koko, mutta sellaisen "normikokoisen" munakoison kanssa, tästä tulee kyllä ihan reilu satsi, kaksi pientä lasipurkillista. Eli kannattaa ensin katsoa onko riittävä määrä ja tehdä sitten vaikka myöhemmin lisää. En osaa ihan tarkkaan sanoa kuinka pitkään valmis ruoka säilyy, mutta ainakin saman verran kuin avattu kasvikermapurkki jääkaapissa. Kannattaa vielä laittaa kannelliseen astiaan, niin säilyy pidempään. Halit myös sinne!Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-35008584907033930442011-12-20T13:33:28.324+02:002011-12-20T13:33:28.324+02:00Hei ihana!
Kiitos upeasta blogista, jouluksi saat...Hei ihana!<br /><br />Kiitos upeasta blogista, jouluksi saatiin täältä kaksi reseptiä kun mukamaksalaatikko-ohje on päässyt hukkumaan. Jee!<br /><br />Mutta sellaista haluaisin kysyä, että kuinkahan pitkään tämä kalojen ystävän silli valmistettuna säilyy, siis onko kokemusta? Ja kuinka suuri määrä tästä tulee, yksi lasipurkillinen? Mietitään tässä että tehtäisiinkö samantien kaksinkertainen satsi. <br /><br />Haleja!Sinihttps://www.blogger.com/profile/00153173064558523398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-35110603536732486362011-10-19T14:48:40.076+03:002011-10-19T14:48:40.076+03:00Lisäsin nyt majoneesiohjeen myös suoraan reseptiin...Lisäsin nyt majoneesiohjeen myös suoraan reseptiin :)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-50778073646685034652011-10-19T14:44:23.075+03:002011-10-19T14:44:23.075+03:00Moi!
Kiitos palautteesta. Ja kyllä, oot oikeassa...Moi! <br /><br />Kiitos palautteesta. Ja kyllä, oot oikeassa. Olen yrittänyt tehdä ohjeet mahdollisimman helpoiksi ja valita esimerkkituotteiksi sellaisia, joita saa ympäri Suomea, eikä vain erikoiskaupoista. Tiedän että monet turhautuvat, jos resepti näyttää siltä että jokaisen raaka-aineen hankkiminenkin on jo hankalaa. Tuo X-tra kevyt majoneesi on tällä hetkellä ainoa laajassa myynnissä oleva vegaaninen majoneesi. (Valitettavasti!)<br /><br />Toki ohjeessa voi käyttää myös esim Plamilin luomumajoneeseja, tehdä itse tai jättää majoneesin kokonaan pois. Sen voi korvata esimerkiksi soijajugurtilla tai tehdä kastikkeen vain kasvikermaan.<br /><br />Täällä muuten majoneesiohje: http://vegaaninenversio.blogspot.com/2011/09/majoneesi.html<br /><br />Ps. tämä blogihan on täynnä oksymoroneja ;)Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-38922599561035046322011-10-19T08:41:40.154+03:002011-10-19T08:41:40.154+03:00Hei, ja kiitos kiinnostavasta blogista.
Ymmärrän ...Hei, ja kiitos kiinnostavasta blogista.<br /><br />Ymmärrän vallan hyvin, että vegaanisten versioiden valmistus on kyllin haastavaa ilmankin, että vielä (lisää) rajoittaisi käytettävissä olevien raaka-aineiden määrää, mutta X-tra kevytmajoneesin ynnä muiden vastaavien läpeensä keinotekoisten mössöjen eksessiivinen käyttö näissä ohjeissa hieman oudoksuttaa. Nähdäkseni kevytmajoneesi on niin paha oksymoron, ettei sellaista tahmaa pitäisi olla olemassakaan, enkä ainakaa suuhuni laittaisi.<br /><br />Ehkä käyn vielä tuumasta toimeen ja ryhdyn kokeilemaankin näitä ohjeita :-DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-82299869241538024372011-08-23T00:33:14.938+03:002011-08-23T00:33:14.938+03:00Moi Elina! Ensinnäkin, kiitos että jätit kommentin...Moi Elina! Ensinnäkin, kiitos että jätit kommentin. Paras palkinto minkä voin blogin pitämisestä saada on, että joku korvaa eläinruoan kasvisversiolla näiden reseptien avulla. Ihana kuulla, että blogista on hyötyä sinulle. Tänne voi muutenkin jättää toiveita tai kysymyksiä, jos sellaisia tulee. Myös etusivulta löytyy hyödyllisiä linkkejä. Tsemppiä kasvissyönnin aloitukseen!Mai Kivelähttps://www.blogger.com/profile/08592628829676953691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4834257598707349342.post-22476851550137621182011-08-18T19:47:46.672+03:002011-08-18T19:47:46.672+03:00Ensi kesänä ei tarvinne sillin kohdalla lipsua... ...Ensi kesänä ei tarvinne sillin kohdalla lipsua... tämä on loistoblogi tällaiselle aloittavalla kasvissyöjälle, joka kaipaili juuri maksalaatikkoa...Elinahttps://www.blogger.com/profile/10153347119951339159noreply@blogger.com