noin 6 kappaletta
- ½ dl vaaleaa soijarouhetta + 1 dl vettä
- ½ dl soijahiutaleita + 1 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl kaura- tai soijakermaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 merilevälevy hienoksi rouhittuna
- mustapippuria
- inkivääriä
- sitruunapippuria
- tilliä / ruohosipulia
- (wasabi- eli piparjuurijauhetta)
- öljyä
1. Keitä soijarouhetta viisi minuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä
2. Turvota korppujauhoja kermassa muutama minuutti ja lisää ne keitettyyn soijarouheeseen
3. Lisää soijahiutaleisiin kasvisliemellä maustettu vesi ja lisää myös ne seokseen
4. Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipuli öljyssä noin viisi minuuttia ja lisää seokseen
5. Lisää vehnäjauhot, mausteet sekä silputtu merilevä ja sekoita tasaiseksi
6. Muotoile ja paista pihvejä noin viisi minuuttia molemmin puolin
Soijakalapihvit ovat hyviä esimerkiksi erilaisten perunoiden tai riisin sekä Remoulade-kastikkeen kanssa.