Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2011

Tofukalapuikot


  • paketti (500g) maustamatonta kiinteää tofua
  • 1 arkki merilevää
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • sitruunapippuria
  • tilliä
leivitykseen:
  • kaurakermaa
  • korppujauhoja
  • sitruunapippuria
  • kasvisliemijauhetta / yrttisuolaa / suolaa
  • tilliä

1. Pilko tofu puikoiksi
2. Revi merilevä suikaleiksi
3. Kiehauta vesi ja mausta se merilevällä, kasvisliemikuutiolla, tillillä ja sitruunapippurilla.
4. Lisää tofupuikot kuumaan veteen ja jätä maustumaan, ei tarvitse keittää
5. Anna maustua noin 15 minuuttia
6. Sekoita leivitykseen tarvittavat mausteet ja korppujauhot keskenään
7. Dippaa tofupuikot kaurakermaan ja sen jälkeen pyörittele korppujauho-mausteseoksessa
8. Paista uuninpellillä noin 200 asteessa kullanruskeiksi

Tofukalapuikot ovat hyviä esimerkiksi perunamuusin tai lohkoperunoiden sekä Remoulade-kastikkeen kanssa.

Resepti mukailtu Chilipaprikan tofupuikko-ohjeesta. Kiitokset Mikille reseptistä!

Soijapiimä


  • 1,5 dl maustamatonta soijamaitoa
  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia

1. Sekoita 1:1 soijamaitoa ja soijajogurttia haluamasi määrä
2. Valmis nautittavaksi!

Vinkki: jos haluat mahdollisimman piimämäisen maun käytä mahdollisimman "hapanta" maitoa ja jogurttia. Esimerkiksi Rainbown tuotteet sopivat paremmin kuin Alpron, koska Alpron maustamattomatkin tuotteet ovat makeampia.

Soijapiimää voit juoda sellaisenaan tai syödä esimerkiksi myslin kanssa. Sopii hyvin myös smoothiepohjaksi.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Vapaan kokin munavoi


  • 2 dl kikherneitä
  • 150 g maustamatonta kiinteää tofua
  • 150 g margariinia
  • 2 tl mustaa suolaa
  • halutessasi tuoretta persiljaa / ruohosipulia

1. Murskaa keitetyt kikherneet haarukalla karheaksi rouheeksi
2. Lisää joukkoon margariini ja murusteltu tofu
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen
3. Mausta mustalla suolalla
4. Halutessasi lisää tuoretta persiljaa tai ruohosipulia joko joukkoon tai käytä koristeluun

Musta suola eli 'kala namak' on intialainen mineraalisuola, joka maistuu keitetylle kananmunalle. Mustaa suolaa saa esimerkiksi etnisistä kaupoista. Voit toki hyvin käyttää myös mitä tahansa suolaa mustan suolan sijaan.

Vegepekoni


  • 4 dl soijahiutaleita
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 4 tl tummaa siirappia
  • 3 tl nestemäistä savuaromia (huom! laita vain puolet jos olet epävarma pidätkö nestesavun mausta)
  • 2 tl grillimaustetta
  • öljyä paistamiseen 

1. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste ja nestemäinen savuaromi yhteen
2. Lisää joukkoon soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin
3. Paista hiutaleita runsaassa rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneita
4. Jos haluat, voit jäähdyttää hiutaleet talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois, mutta toimii hyvin rasvaisinakin

Voit käyttää pekonia esimerkiksi pastakastikkeissa, hampurilaisen välissä, perunamuusin kanssa kermakastikkeessa tai vaikka lisukkeena brunssilla.

Pekonin resepti on mukailtu ihanasta Chocochilin vegepekonipastaohjeesta. Kannattaa tutustua blogiin!

Grillimausteista paras on Vantastic foodsin Barbeque Grill, mutta mikä tahansa muukin grillimauste käy. Nestesavua voi tosiaan laittaa myös puolet vähemmän kuin ohjeessa; sain palautetta että ohje oli onnistunut paremmin niin. Itse käytin kuitenkin koko määrää ja mielestäni toimi hyvin. Huomaa että myös nestesavuissa on eroja. Ohjeessa käytetty Poppamies-merkkistä Jalosavua. Varsinkin jos käytät tulista nestesavua laita sitä vähemmän kuin ohjeessa! Paitsi jos tiedät mitä teet, niin antaa mennä vaan.. :)