Sivut
▼
Vegaaninen kylmäsavulohi eli porkkala
- 4 isoa porkkanaa
- 1 kg karkeaa merisuolaa
- 1 rk rypsiöljyä
- 2 tl nestesavua
- 1 tl omenaviinietikkaa
- Pese porkkanat, älä kuori.
- Peitä uunivuoan pohja suolalla.
- Laita porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla.
- Kypsennä 175 asteessa 1,5 tuntia.
- Ota porkkanat uunista ja nosta ne ulos suolan sisältä jäähtymään.
- Kun porkkanat ovat jäähtyneet, kuori ne.
- Leikkaa porkkanat pitkiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä.
- Yhdistä marinadin ainekset ja sekoita porkkanasuikaleisiin. Anna marinoitua jääkaapissa suljetussa astiassa 1–2 vuorokautta.
- Valmis!
Nauti esimerkiksi saaristolaisleivän tai suolakeksien päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti