maanantai 27. kesäkuuta 2011

Blogin idea

Etsin sivustoa, josta löytyisi kootusti ohjeita perinteisesti eläinperäisiä ainesosia sisältävien ruokien tekemiseen vegaanisena. En kuitenkaan löytänyt yhtäkään sivustoa, en suomeksi enkä englanniksi, joten päätin perustaa sellaisen itse.

Blogin idea on kerätä yhteen vegaanisia versioita eri perinteisistä ruoka-aineista ja -lajeista. Tarkoitus ei ole koota kaikkia mahdollisia vegaanisia reseptejä, vaan pikemminkin nk. vegaanisia korvikkeita. Haluan helpottaa eläimiä sisältävien ruokalajien korvaamista vegaanisilla versioilla, joita voi käyttää kuten eläinperäisiä versioita ja joita on helppo tehdä itse. Onneksi nämä korvikkeet syrjäyttävät alkuperäiset versionsa niin makunsa, eläinystävällisyytensä kuin ekologisuutensa puolesta! Kerään tänne siis korvikkeita, jotka ovat itse asiassa vain kehittyneempi muoto ruoista, joita korvaavat.

Toivon että blogista on apua esimerkiksi juhliin ja muihin tilanteisiin, joissa halutaan ylläpitää vanhoja perinteitä tai syödä totuttuja ruokalajeja vanhassa muodossa, mutta hyvällä omallatunnolla ilman eläinperäisiä ainesosia.

Tie vatsaan käy sydämen kautta.

5 kommenttia:

 1. Löysin blogin äskettäin. Ihanaa, että näitä korvikkeita on kerätty samaan paikkaan - nyt on helppo vinkata tutuillekin, miten voivat tehdä vegaanisen version. :)

  VastaaPoista
 2. Moi, kiva kuulla, kiitos! Se onkin blogin yksi tarkoitus :)

  VastaaPoista
 3. moi!

  ymmärrän blogisi idean, monet ihmiset ovat sen verran paatuneita lihansyöjiä ja tapoihin kangistuneita että leivän päälle on pakko saada leikkelettä ja juustoa. jouluna pitää olla kinkkua ja grilliin kuuluu makkara.

  itse en syö lihaa, mutta en halua syödä lihankaltaisia korvikkeitaakaan. grilliin laitan sieniä, kesäkurpitsaa, maissia ja paprikaa, en soijanakkia. ideasi on hieno ja aika hauska, vaikka en itse tarvitse maksalaatikkoa ilman maksaa. jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. Hei, onneksi löysin loistavat sivusi! Vaikka olemme kasvissyöjiä, ovat lapsemme mielissään saadessaan joskus samannäköistä sapuskaa kuin sekasyöjät. Myöskin lähipiirin sekasyöjiä on mukava yllättää maustuvilla korvikkeilla! Että ilman lihaakin pärjää ja nauttii syömisestä. Varmasti tulee testailtua reseptisi läpi ja jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä seuraavaksi tulee :) Suurkiitokset! t. Outi

  VastaaPoista
 5. Hei Outi, kiitos ilahduttavasta palautteesta! Muutin Lontooseen vuodeksi, joten en luultavasti ehdi paivittaa blogia niin paljon, mutta onneksi kaikki jo lisatyt ohjeet pysyvat taalla. Kaikkea hyvaa teidan perheelle!

  VastaaPoista