tiistai 12. heinäkuuta 2011

Vapaan kokin munavoi


  • 2 dl kikherneitä
  • 150 g maustamatonta kiinteää tofua
  • 150 g margariinia
  • 2 tl mustaa suolaa
  • halutessasi tuoretta persiljaa / ruohosipulia

1. Murskaa keitetyt kikherneet haarukalla karheaksi rouheeksi
2. Lisää joukkoon margariini ja murusteltu tofu
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen
3. Mausta mustalla suolalla
4. Halutessasi lisää tuoretta persiljaa tai ruohosipulia joko joukkoon tai käytä koristeluun

Musta suola eli 'kala namak' on intialainen mineraalisuola, joka maistuu keitetylle kananmunalle. Mustaa suolaa saa esimerkiksi etnisistä kaupoista. Voit toki hyvin käyttää myös mitä tahansa suolaa mustan suolan sijaan.

14 kommenttia:

  1. Hei, löysin tämän blogin vasta äsken, ja heti totesin piristäväksi yllätykseksi Suomen vegaaniblogiskeneen. Kun monet tuntuvat nykyään keskittyvän juuri ns. ei-korvike-resepteihin, niin hauska, että joku toimii juuri päinvastoin. Ja hyviä ideoita täällä näyttää olevan tarjolla. Ainakin toi feta päätynee kokeiluun :)

    VastaaPoista
  2. Korvikkeet ovat se paras keino tuoda vaihtoehtoja massalle. Arvostan myöskin siitä syystä. Syön itse sekaruokaa, mutta pyrin valmistamaan säännöllisesti kasvisruokaa ainakin pari kertaa viikossa. Ne kasvisämättöni tahdon useimmiten toteuttaa suoraan vegaanisina, koska se on hyvää oppia itselle - ja toisaalta helpottaa minua tarjoamaan hyvää vegaanimättöä tutuille ja ystäville, jotka haluavat ruokansa nimenomaan eläimettömänä.

    Keep on blogging!

    VastaaPoista
  3. Moi Pia ja Johannes, kiitos kommenteistasi!

    Kiva kuulla että koette blogin hyödylliseksi, toivon itsekin että tämä lisää edes hiukkasen vegaanisten versioiden käyttöä sekä auttaa juurikin esimerkiksi Johanneksen mainitsemissa tilanteissa. Hauskaa myös jos blogi tuo hyvän lisän skeneen, josta en itse edes ole kovin hyvin perillä =)

    Lisää reseptejä tulossa! Tänään lisätty piimä ja kalapuikot ;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää muuten jotenkin pelottavan oikealta. Sinapilla/sinappijauheella ja hiivahiutaleilla voisi saada vielä lisää munaisuutta tähän reseptiin. :->

    VastaaPoista
  5. Moi Maija, kiitos vinkistä! Pitääkin testata ensi kerralla kun teen munavoita :)

    VastaaPoista
  6. MaiMaiMaiMaiMaiMai, hyvä resepti!

    VastaaPoista
  7. kiittikiittikiitti Markus! Itsekin tykkään :)

    Suosittelen Myllärin luomu riisipiirakoiden (http://www.myllarin.fi/index.php?id=167) kanssa.

    VastaaPoista
  8. Loisto blogi! Paljonkohan noit sinappijauhetta ja hiivahiutaleita pitäs laittaa jos niit kokeilee tähän?

    VastaaPoista
  9. Voi pojat! Tehtiin tätä eilen Animlaian Ravintolapäivän snägäriin ja vitsit, että oli hyvää! En muista koska olisin viimeksi syönyt munavoita, mutta tästä lähtien syön sitä jos ei nyt ihan päivittäin, niin ainakin melkein! Älyttömän hyvää! Meillä oli tämän kanssa tarjota tietenkin karjalanpiirakoita :) Suurta herkkua!

    xoxo,

    Raisa

    VastaaPoista
  10. Moi Raisa, vau ihana kuulla etta resepti on paatynyt ravintolapaivan ruoaksi! Kiva kun kerroit. Itekin tykkaan tasta paljon. Harmi vaan etta taalla Lontoossa ei saa karjalanpiirakoita. Kaikkea hyvaa sinne! -Mai

    VastaaPoista
  11. Tuli just testattu.huhhuh hämmentävää toi mustasuola, tosi autenttista.jees jees mahtavaa.Kiitti Mai reseptistä (ja äiti karjalanpiirakoista) ja hyvää joulua <:)

    VastaaPoista
  12. Suuret kiitokset reseptistä. Pidin tästä melkeinpä enemmän kuin oikeasta munavoista, ja musta suola oli uusi tuttavuus – toimii. Siitä saa varmaan myös hyvää vegaanimunakasta. Vegaaninen helmikuu -kokeiluni jatkuu hyvässä myötätuulessa.

    VastaaPoista
  13. Kiva kuulla Mitra! =) Ja edellinen kommentoija myös!

    VastaaPoista
  14. Kokeilin tätä tänään ja siitä tuli todella suolaista. Ihan ohjeen mukaiset määrät laitoin kaikkea. Yritin saada suolaisuutta pois lisäämällä tofua ja margariinia, mutta ei juuri auttanut. Harmittaa ihan sikana, koska teki mieli niin kovasti juuri nyt. Oliko mun mustassa suolassa jotain vikaa vai enkö vain oo tottunut noin suolaiseen makuun..? Onko muilla ollut samaa ongelmaa? Haju oli aivan täysin munavoin kaltainen, aivan mieletöntä :D

    VastaaPoista