sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Seitanpihvit


noin 8 kappaletta

  • 4,5 dl vehnägluteenijauhoja
  •  1tl suolaa 
  • 1 rkl (savu)paprikajauhetta 
  • 2 tl bbq- / grillausmaustetta (esim. Vantastic foodsin 'Barbeque Grill'
  • 2,5 dl vettä  
  • 3 rkl rypsiöljyä  
  • 4 rkl soijakastiketta 
  • 4 rkl ketsuppia / grillauskastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen 

1. Sekoita kuivat ainekset huolella keskenään (eli jauhot ja kuivat mausteet)
2. Murskaa valkosipuli ja sekoita kosteat ainekset huolella keskenään
3. Kaada neste jauheseoksen päälle ja vaivaa välittömästi 
4. Jatka keskeytyksettä ja vaivaa noin 3-4 minuuttia niin että taikinasta tulee kiinteä tasainen seos
5. Anna seisoa 10-15 minuuttia jääkaapissa
6. Leikkaa terävällä veitsellä noin sentin paksuisia siivuja, ja nuiji niitä kädellä molemmin puolin
7. Keitä siivuja 12-15 minuuttia kiehuvassa vedessä
8. Valuta enimmät vedet pihveistä siivilässä
9. Paista pihvit pannulla öljyssä


Mureampi versio
Jos haluat seitanisi mureampana laita 4,5 desilitran sijaan vain 4 dl gluteenijauhoja ja 0,5 dl korppujauhoja. Pelkillä gluteenijauhoilla pihveistä taas tulee kiinteämpiä.


Seitanista voi tehdä pihvien sijaan myös pyöryköitä, suikaleita, ohuita leikkeleitä, grillivartaita ja ylipäätään sen kokoisia ja muotoisia paloja kuin haluaa. Noudata ohjetta ja keittämisen jälkeen leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Seitan käy erilaisiin kastikkeisiin, keittoihin, grillattavaksi, salaatteihin ja vaikka pizzan tai leivän päälle.


Pihvit ovat hyviä esimerkiksi perunamuusin ja kermakastikkeen kanssa. Toimivat myös hampurilaispihveinä. Pihvejä voi hyvin myös paistaa uunissa sekä pakastaa.

Nautinnollisia hetkiä!

6 kommenttia:

  1. Tänään on sellainen päivä, että täytyy hakea kotiin gluteenijauhoja :) Tänään on myös sellainen päivä, jolloin jaetaan tunnustuksia. Voit hakea omasi blogistani: http://kamomillankonditoria.blogspot.com/2011/10/tunnustuksia.html

    VastaaPoista
  2. Hei mulla on idea uudeksi reseptiksi, nimittäin käristys. Tein sen soijahiutaleista, isorakeisesta soijarouheesta, kangasrouskuista, sipulista ja oluesta ja söin perunamuusin kanssa ja se oli minusta oikein hyvää. Tarkkaa ohjetta mulla ei ole antaa, mutta jos uskaltaisit vaikka kokeilla itse, niin siitä voisi saada ihan reseptin aikaiseksi :)

    Kuva: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/374903_10150381345598673_562768672_8532460_882502167_n.jpg

    - Essi

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos Kamomilla! Olipas kiva yllätys, jee :) Olen otettu.

    VastaaPoista
  4. Moi Essi! Käristys mullakin on ollut kehitteillä, itse olen testaillut sitä tosin tehosekoitetuista soijasuikaleista, heh. Testaan tuota sinun versiota kunhan ehdin, ja laitan sitten käristyksestä reseptin tänne. Kiitos paljon idean jakamisesta! Vaikuttaa ja näyttää oikein hyvältä kuvan perusteella. Lisään siis ohjeen kunhan vaan ehdin :)

    VastaaPoista
  5. Voiko tällä ohjeella tehdyn seitanin jättää keittämättä ja laittaa "paistina" uuniin?

    VastaaPoista
  6. Moi, kyllä voi. Laitoin tänään myös seitankinkun ohjeen, mikä suunniteltu erityisesti uunissa valmistettavaksi; http://vegaaninenversio.blogspot.com/2011/12/kinkku.html

    VastaaPoista