perjantai 10. helmikuuta 2012

Kebakot



noin 10 kappaletta

  • 1 sipuli
  • 1 kiinteä maltoinen peruna tai 1 rkl perunamuusijauhetta
  • 2,5 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • 1,5 rkl paprikajauhetta
  • 2,5 tl rosmariinia
  • 1,5 tl rouhittua mustapippuria

  • puista tai metallista varrastikkua
  • rypsiöljyä paistamiseen

1. Hienonna sipuli.
2. Kuori ja keitä peruna ja raasta se mahdollisimman ohueksi raasteeksi. Jos käytät valmista perunamuusijauhetta niin sekoita se muiden ainesten joukkoon ja lisää hieman vettä tai kermaa tarvittaessa.
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia.
4. Muotoile massasta kebakoita ja upota varrastikut puikkojen sisään. (huom. puiset tikut pitää liottaa vedessä ennen paistamista.)
5. Paista kebakoita pannussa käännellen tai laita uunivuokaan ja uuniin paistumaan. Uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Arvioi silmämääräisesti milloin kebakot ovat valmiita. Varo, ettei ne ehdi kuivua.


Tarjoile kebakot esimerkiksi riisin ja salaatin kera. Kebakoille kastikkeiksi sopivat majoneesi tai kermaviili sekä chilikastike.

Ohje mukailtu Jere Niemisen loistavasta Vegaanin kotiruokakirjasta. Kirjasta löytyy monia hyviä vegaanisia versioita!


2 kommenttia:

  1. mahtava resepti, suosittelen juustokuminan (tosi vähän, 1 tl) ja pikkasen chili, tiedän mistä puhun, olen turkkilainen vegaani =D

    VastaaPoista