keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kermaperunat


neljälle henkilölle

 • 1 kg perunoita
 • 4 dl kasviskermaa
 • 4 rkl vegaanista margariinia
 • suolaa
 • pippuria

 1. Pese ja pilko perunat.
 2. Voitele uunivuoka margariinilla ja laita perunaviipaleet uunivuokaan.
 3. Kaada päälle kerma ja lisää margariininokareita sinne tänne.
 4. Maista suolalla ja pippurilla, sekoita hieman.
 5. Paista uunissa 200 asteessa kunnes muuttuvat pinnasta hieman ruskeaksi (noin 45 minuuttia riippuen uunista).
 6. Valmis!

Voit halutessasi tehdä valkosipuli-kermaperunoita lisäämällä mukaan reilusti puristettua valkosipulia. Myös sipuli, ruohosipuli ja erilaiset yrtit sopivat joukkoon. Kermaperunat sopivat hyvin esimerkiksi pihvien kanssa.


6 kommenttia:

 1. Minkä tähden mustaa suolaa? Huomasin et sitä tulee useempaankin reseptiin. Onks se niin et toi musta suola on eettisempää tai terveellisempää. Onko se paremman makusta? Tai jos on joku synkempi emo-angsti-kausi elämässä meneillään ni voi olla runollista käyttää mustaa suolaa. Mulla ei oo kun valkosta suolaa, ja joskus oli sellasta vaaleenpunasta, mut se loppui. Eikä sen avulla paljoo synkistellä. Luin jostain et suola on myrkyllisempää kun oisin uskaltanu arvatakaan.
  Oon huomannu et kun kaikille tuotteille on ilmestyny erikoisempia vaihtoehtoja, on yhä vaikeempaa ja vaikeempaa löytää ihan perus-settejä. Jos onnistuis kerään kaikki suolaus-suolat maanteiltä talteen ei ne saastuttais maanteitä ja uskoisin et se kerätty suola olis aika mustaa. Suolaamiseks sanottiin keinumatissa sitä ku potkas pallon vieressä keinuvan syliin. Musta voi joku suolata Jutan ja Jyrkin eduskunnasta takamateiks ja pistää koko leikin uusiks. Kannattaako mun hankkia tota mustaa suolaa.
  Ricardo Retardo.

  VastaaPoista
 2. Moi Ricardo! Mustaa suolaa suositellaan ihan siitä syystä, että se antaa ruokiin kananmunan maun. Näin ollen esim. tofuvoihin, joka on munavoin variaatio, se sopii tosi hyvin. Ihan tavallinen, tai mikä tahansa, suola käy toki myös kaikkiin ohjeisiin, mutta silloin niihin ei saa sitä kananmunan makua.

  VastaaPoista
 3. Vegaanisen makkaran reseptiä googletellessa päädyin blogiisi. Paljon mielenkiintoisia ohjeita, joista varmasti useampikin menee kokeiluun jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 4. Tänään on tämmönen mättöpäivä, saa syödä vähän rasvaisempiakin ruokia. Tämän kanssa syömme seesamiöljyssä paistettua savutofua. Jälkkäriksi sitten omatekoista suklaata (vegaanista ja tehty intiaanisokeriin).

  VastaaPoista