sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Omeletti


noin 4 omelettia

  • 3,5 dl gram-jauhoja (eli kikhernejauhoja)
  • 1 sipuli
  • 2 kpl soija- tai seitannakkeja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 tl mustaa suolaa (tai mitä vain suolaa)
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 3,5 dl viileää vettä
  • öljyä paistamiseen

1. Pilko sipuli ja makkarat.

2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
2. Sekoita joukkoon vesi ja öljy. Seos on sopivan paksuista, jos sen voi kaataa kulhosta pannulle, muttei kuitenkaan liian juoksevaa, jotta ohukaisletut pysyvät kasassa. Voit tarvittaessa ohentaa seosta vedellä tai paksuntaa lisäämällä hiukan lisää gram-jauhoja.
3. Lisää  seokseen pilkottu sipuli, makkaranpalat ja mahdolliset muut täytteet.
4. Paista molemmin puolin kuumalla paistinpannulla öljyssä. Onnistuu helpoiten teflonpannulla.



Ometetin kanssa sopii hyvin esmerkiksi suolakurkut ja tomaattisalaatti. Sopii myös leivän päälle tai voit täyttää valmiin omeletin haluamallasi täytteillä.

Voit varioida ohjetta käyttämällä myös muita täytteitä oman maun mukaan; esimerkiksi sieniä, pinaattia, papuja, perunaa jne, sekä mausteista chiliä, currya, mustapippuria, valkosipulia jne.

11 kommenttia:

  1. Hei! Kuulostaa maukkaalta. Mistä tämä resepti on?

    VastaaPoista
  2. Moi! Tämä on ihan mun oma resepti, mutta alunperin olen varmaankin kuullut kikhernemunakkaasta joskus monta vuotta sitten eläinoikeusfoorumilta (http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showtopic=9868). Nimellä kikhernemunakas löytyy useampi ohje samasta ruoasta :)

    VastaaPoista
  3. Moi Mai, täältä(kin)hän mä muistin sut! Kiitos hauskasta blogista ja hauskaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  4. Moi Riie! No niin, täältä joo! Hauskaa, että muistit. Samoin sulle, ehkä nähdään vielä :)

    VastaaPoista
  5. Haluisitko vinkata ovatko kyseessä jotkin tietynmerkkiset soija/seitannakit? Ite oon tykänny noista Hälsans Kökin nakeista, mutta eivät käsittääkseni oo aivan täysin vegaanisia?

    VastaaPoista
  6. Moi norpatti, juu ne ei ole vegaanisia. Ite oon käyttänyt valmisnakkeja, joita saa esim ekokaupoista tai tilaamalla Vegetukusta: http://vegetukku.fi/tuotteet.html?id=1/. Vaihtoehtoisesti voi tietysti tehdä itse: http://vegaaninenversio.blogspot.com/2011/11/makkarat.html
    (Peruskaupoista saa myös niitä Poutun valmisnakkeja, mutta ne ei ole niin hyviä.) Se mistä tykkää on tietty syöjäkohtaista ;)

    VastaaPoista
  7. Tää oli aivan loistava ohje entiselle munakkaiden ystävälle, paljon hyvää kasvisproteiinia! Eipä sattuut olemaan soijanakkeja käsillä, joten korvasin ne pieniksi kuutioiksi leikatulla tofulla. Hyvää tuli ja ihanaa raikkaan salaatin kanssa. Kiitokset ja tämä pääsi heti vakiosapuskojeni joukkoon.

    VastaaPoista
  8. Voi kuinka kiva kuulla! Tykkään tästä itsekin kovasti, on tosiaan täyttävä myös. Tofu sopii hyvin sekaan, niin kuin melkein mikä vain mistä tykkää suolaisessa ruoassa. On blogin pitämisen kannalta motivoivaa tietää jos ohjeesta on ollut iloa muillekin :)

    VastaaPoista
  9. Oi nam! Pakko kokeilla, kuulostaa namilta! :)

    VastaaPoista