sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Pesto




  • 2 ruukullista tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 rkl parmesaania tai kaupasta Parmezano soijaparmesaanijuustoa
  • 1 dl edam- tai mozzarella-soijajuustoa (tai muuta mietoa ja pehmeää soijajuustoa)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

1. Nypi basilikanlehdet ja pese ne.
2. Ravista suurin osa vedestä pois, sitä saa jäädä noin ruokalusikallinen.
3. Laita basilikanlehdet huhmareeseen tai sekottimeen, lisää öljyä ja pinjansiemenet.
4. Sekoita tasaiseksi mutta karkeahkoksi tahnaksi.
5. Murskaa joukkoon valkosipuli ja mausta tahnaa vähitellen suolalla.
6. Lisää vähitellen juustoja niin, että maku täyteläistyy ja pesto ei ole enää vetistä. Lisää enemmän parmesaania jos haluat voimakkaampaa, tai soijajuustoa, jos haet miedompaa makua. (Parmesaanin voi tehdä suoraan aineksien joukkoon, heittämällä sekaan 1 rkl soijajauhoja ja 1 rkl ravinnehiivahiutaleita.)
7. Lisää oliiviöljyä jos pesto on liian kiinteää tai vastaavasti juustoja tai pinjansiemeniä jos se on liian juoksevaa.

Hae maistelemalla mieleisesi maku ja suhde aineksille. Tarkista suolan määrä, ja tee viimeiset viilaukset valkosipulille. Syö pastan kanssa tai leivän päällä.

Kiitokset Harrille hyvästä ohjeesta!


ps. jos sinulla ei ole kaikkia aineksia, vaatimattomamman (ja halvemman) peston saat jättämällä toisen tai molemmat juustoista pois.


4 kommenttia:

  1. Varmaan ihan hyvää mutta perinteiseen pestoon ei kuulu pehmeä juusto. Köyhä korvaa pinjansiemenet muilla pähkinöillä, vinkki.

    VastaaPoista
  2. Oot oikeessa. Mutta tää on tosiaan niin hyvää, että annamme anteeksi pienet muotovirheet ;) Ja oikeessa oot myös sen suhteen, että noi pinjansiemenet on kalliita. Esimerkiksi cashewpähkinät voisi toimia hyvinä korvikkeina.

    VastaaPoista
  3. Itse teen pestoa tähän aikaan vuodesta joko voikukasta tai nokkosesta ja on hyvää, edullista sekä terveellistä.:) http://jattasdiary.blogspot.fi/2014/06/voi-kukka-pesto.html

    VastaaPoista