tiistai 20. joulukuuta 2016

Pasta carbonara


Neljälle henkilölle


Kastike

  • 1 iso sipuli
  • pari valkosipulinkynttä
  • 6 herkkusientä
  • 250g maustamatonta tofua (Alpro tai vastaava)
  • 1 dl kaurakermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pekonisuolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • 125 g vegepekonia (itse tehty tai kaupasta ostettu, esimerkiksi Vegetarian Butcherin pekonisuikaleet.)


    Lisäksi
    • 500 g spaghettia
    • parmesania (itse tehty tai kaupasta ostettu, esim. Violife)
    • capriksia (tai oliiveja)



    1. Paista pilkotut sipuli ja valkosipuli pannussa.
    2. Poista sipulit ja paista viipaloidut herkkusienet.
    3. Sekoita kastikkeen loput aineet (tofu, kerma, öljy ja mausteet) keskenään tehosekoittimella.
    4. Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeiden mukaan.
    5. Paista vegepekoni.
    6. Sekoita tofuseos valmiin spaghetin sekaan.
    7. Lisää spaghetin ja kastikkeen sekaan lopuksi paistetut pekonit, herkkusienet ja sipulit.
    8. Viimeistele annos lautasella parmesanilla ja capriksilla.
    9. Valmis!

    Perinteisessä italialaisessa carbonarassa ei käytetä kermaa, siksi tässäkään ei ole kermakastiketta. Voit toki halutessasi tehdä kastikkeesta kermaisemman lisäämällä siihen purkin kasvikermaa.

     


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti