torstai 21. heinäkuuta 2011

Tofukalapuikot


  • paketti (500g) maustamatonta kiinteää tofua
  • 1 arkki merilevää
  • 1/2 kasvisliemikuutio
  • sitruunapippuria
  • tilliä
leivitykseen:
  • kaurakermaa
  • korppujauhoja
  • sitruunapippuria
  • kasvisliemijauhetta / yrttisuolaa / suolaa
  • tilliä

1. Pilko tofu puikoiksi
2. Revi merilevä suikaleiksi
3. Kiehauta vesi ja mausta se merilevällä, kasvisliemikuutiolla, tillillä ja sitruunapippurilla.
4. Lisää tofupuikot kuumaan veteen ja jätä maustumaan, ei tarvitse keittää
5. Anna maustua noin 15 minuuttia
6. Sekoita leivitykseen tarvittavat mausteet ja korppujauhot keskenään
7. Dippaa tofupuikot kaurakermaan ja sen jälkeen pyörittele korppujauho-mausteseoksessa
8. Paista uuninpellillä noin 200 asteessa kullanruskeiksi

Tofukalapuikot ovat hyviä esimerkiksi perunamuusin tai lohkoperunoiden sekä Remoulade-kastikkeen kanssa.

Resepti mukailtu Chilipaprikan tofupuikko-ohjeesta. Kiitokset Mikille reseptistä!

9 kommenttia:

  1. Ai vitsit tää kuulostaa nannalta!

    En oo kyllä koskaan ollut kalapuikkojen ystävä, mutta tofuu mmm, nam.

    Pakko testata joku kerta (:

    VastaaPoista
  2. Joo, nämä ovat kyllä hyviä!

    Kiitos Panu vaihtoehtoisesta reseptistä sekä blogivinkistä muutenkin ;)

    VastaaPoista
  3. oih kuulostaa kyl mainiolta. Yks hyvä tapa tehdä toi kananmunan korvike johon kastaa noi tofut palaset on sekoittaa kikhernejauhoja ja vettä + mausteita ja sen jälkeen pyörittää ne korppujauhoissa.

    VastaaPoista
  4. Moi Tommi, kiitos vinkistä! Pitää testaa heti ens kerralla :)

    VastaaPoista
  5. Moi! Fantsu blogi, muut yhtä kaipaan: paljonko tuossa kantsii kiehauttaa vettä? Paljon vai vähän? Aattelin et ois jees saada suorilta sopivasti maustuneita puikkoja :)

    -jeesus

    VastaaPoista
  6. Moi jeesus! En muista tarkkaa määrää, mutta laita vettä sen verran, että puikot mahtuvat (eli peittyvät) veteen. Enempää et tarvitse.

    VastaaPoista
  7. En ole tillin ylin ystävä ja korvasinkin sen tuoreella sitruunamelissalla ja tuli siltikin tosi merellisen makuista. Ihana ruodoton vaihtoehto kalapuikoille. Tämän kanssa täytyy vaan aina tehdä samaan aikaan soijarouhepihvejä, ettei mene liemi hukkaan. Hauskoja reseptejä moni muukin, useampi menee kokeiluun ja olen kokeillutkin.

    -Kasvispainotteinen sekasyöjä

    VastaaPoista