noin 6 kappaletta
- ½ dl vaaleaa soijarouhetta + 1 dl vettä
- ½ dl soijahiutaleita + 1 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl kaura- tai soijakermaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 merilevälevy hienoksi rouhittuna
- mustapippuria
- inkivääriä
- sitruunapippuria
- tilliä / ruohosipulia
- (wasabi- eli piparjuurijauhetta)
- öljyä
1. Keitä soijarouhetta viisi minuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä
2. Turvota korppujauhoja kermassa muutama minuutti ja lisää ne keitettyyn soijarouheeseen
3. Lisää soijahiutaleisiin kasvisliemellä maustettu vesi ja lisää myös ne seokseen
4. Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipuli öljyssä noin viisi minuuttia ja lisää seokseen
5. Lisää vehnäjauhot, mausteet sekä silputtu merilevä ja sekoita tasaiseksi
6. Muotoile ja paista pihvejä noin viisi minuuttia molemmin puolin
Soijakalapihvit ovat hyviä esimerkiksi erilaisten perunoiden tai riisin sekä Remoulade-kastikkeen kanssa.
Jes! Just viikonloppuna mietittiin vähän halvempia "kalapuikkoja" kuin se 6kpl/5€ -setti.
VastaaPoistaMoi nonnis! Joo monia näitä täällä olevia ruokia saa tosiaan valmiina kaupoista (ja niiden maku on monesti vielä lähempänä sitä mitä jäljittelee), mutta sit hinnat on usein niin kalliita ettei raaski usein ostaa. Huomasithan myös näiden tofukalapuikkojen ohjeen? :) http://vegaaninenversio.blogspot.com/2011/07/tofukalapuikot.html
VastaaPoistaHyvä idea sinun blogilla! Laitoin kukkasia, löytyy blogistani "Käsillä" jutusta.
VastaaPoistakiitos paljon teija! :)
VastaaPoistaKuulin joskus, että porkkanan niistä vihreistä naateista voisi tehdä kasvissyöjien kalaa. Niitä paistamalla tulee kuulemma kalan makuista ja tuoksuista ruokaa.
VastaaPoistaEn ole koskaan saanut sellaista ja oma kokkaustaitoni (+ viitseliäisyys) on erittäin rajoittunutta.
Oletko sinä koskaan tehnyt mitään niistä porkkanan kukinnoista?
Moi Hanna, en ole kuullutkaan, enkä ole koskaan tehnyt niistä mitään. Mikäli sinä tai joku muu testaa, niin laittakaa ihmeessä tänne tietoa.
VastaaPoista