tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tofukiusaus eli vegaaninen kirjolohikiusaus


noin 4 annosta

  • 250g savutofua
  • 400 g peruna-sipulisuikaleita, pakasteena tai itse pilkottuna
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • tilliä, mieluiten tuoretta
  • valkopippuria
  • sitruunapippuria
  • suolaa

1. Kaada peruna-sipuliseos uunivuokaan.
2. Pilko tofu pieniksi suorakaiteen muotoisiksi palasiksi ja lisää joukkoon.
3. Lisää kerma. Voit jatkaa kermaa vedellä jos haluat.
3. Mausta tillillä, suolalla ja pippureilla. Sekoita ja ripottele vielä mausteita pinnalle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 60 minuuttia.


Tarjoile esimerkiksi salaatin kera. Halutessasi lisää samoja mausteita vielä annoksiin. Kiusausta voi kokeilla tehdä myös savustetusta tempehista.

Nopeaa ja helppoa tehdä sekä todella hyvää!

5 kommenttia:

  1. Mä olen tenhyt aika samanlaista, mutta kinkkukiusaustyylillä. Muuten ihan sama resepti, mutta mausteina mustapippuria ja timjamia.

    VastaaPoista
  2. Moi Anna, olenkin aikeissa laittaa kinkkukiusauksen myös. Mietin siihen myös seitania, mutta tofussa on ehkä parempi koostumus. Molemmat varmasti toimii, joten voisin mainita ne vaihtoehtoina :)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Itse tein tuosta sellaisen "mitä kaapista löytyy" -version. Yksi suippopaprika, puolitoista chilipalkoa, lisäsipulina yksi iso sipuli ja puoli purkkia vihreitä oliiveja sekä viisi valkosipulin kynttä. Ja khyyyllä - sairaan hyvää tuli. :)
    (Olen vasta harjoittelemassa näitä vegaanisia vaihtoehtoja - tämä on todellista uuden oppimista - ja kivaa sellaista. Lihan jätin vuosi sitten, mutta luomumunia menee - haen suoraan tilalta - ja maitotuotteita käytän jonkun verran. Pienin askelin eteenpäin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä Sari! Ja tsemppiä, sulla on hyvä asenne =)

    VastaaPoista