tiistai 24. huhtikuuta 2012

Tofukiusaus eli vegaaninen kirjolohikiusaus


noin 4 annosta

  • 250g savutofua
  • 400 g peruna-sipulisuikaleita, pakasteena tai itse pilkottuna
  • 2,5 dl kaurakermaa
  • tilliä, mieluiten tuoretta
  • valkopippuria
  • sitruunapippuria
  • suolaa

1. Kaada peruna-sipuliseos uunivuokaan.
2. Pilko tofu pieniksi suorakaiteen muotoisiksi palasiksi ja lisää joukkoon.
3. Lisää kerma. Voit jatkaa kermaa vedellä jos haluat.
3. Mausta tillillä, suolalla ja pippureilla. Sekoita ja ripottele vielä mausteita pinnalle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 60 minuuttia.


Tarjoile esimerkiksi salaatin kera. Halutessasi lisää samoja mausteita vielä annoksiin. Kiusausta voi kokeilla tehdä myös savustetusta tempehista.

Nopeaa ja helppoa tehdä sekä todella hyvää!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pasha


2-4 henkilölle

  • 2 dl vaahtoutuvaa kaura- tai soijavaniljakastiketta
  • 250 g maustamatonta soijajogurttia
  • 1-2 rkl margariinia
  • 3-4 rkl sitruunamehua
  • 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 2-3 rkl sokeria
  • rusinoita ja mantelirouhetta koristeluun

  1. Vaahdota vaniljakastike sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa joukkoon jogurtti ja margariini sekä sen jälkeen loput ainekset.
  3. Maista ja lisää sitruunamehua tai sokeria maun mukaan.
  4. Laita pasha valumaan yön yli esimerkiksi kahvisuodattimeen.
  5. Kun pasha on tiivistynyt kumoa tarjoiluastiaan ja koristele.

Huomioi että annoskoko on suhteellisen pieni. Ohjeen annos mahtuu yhteen kahvisuodattimeen ja siitä riittää hyvin kahdelle tai pieninä annoksina neljälle. Tee siis useampi annos jos haluat määrän riittävän useammalle tai santsattavaksi. Laittamalla pashan pakastimeen saat hyvää pashajäädykettä.

Ohje on varioitu Vegaaniliiton pääsiäisreseptiesitteestä (pdf).