Noin 50 kappaletta
- 250 g margariinia
- 4 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 2 dl vettä
- 2 rkl kanelia
- 1 rkl kaardemummaa
- 1 rkl mausteneilikkaa
- 1 rkl inkivääriä
- 1/2 rkl pomeranssinkuorta
- 1 rkl soodaa
- 15 dl vehnäjauhoja
- sokerikuorrutetta koristeluun
- Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja siirappi. Ota pois levyltä.
- Mittaa kulhoon margariini ja mausteet. Kaada joukkoon siirappiliemi ja sekoita. Anna jäähtyä.
- Sekoita sooda ja jauhot ja lisää se puuhaarukalla sekoittaen rasva-sokeriseokseen.
- Anna taikinan kohota vuorokauden jääkaapissa ennen leipomista.
- Tee taikinasta pipareita jauhoitetulla pöydällä. Mikäli taikina tarttuu pöytään, tee pipareita yksi kerrallaan.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 4-6 minuuttia uunin tehosta riippuen.
- Voit koristella pipareita sokerikuorrutteella.