- 15 g agar-agaria hiutaleina
- 3,5 dl vettä
- 2,5 dl cashewpähkinöitä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 dl oluthiivahiutaleita
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sipulijauhetta
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 dl jalapenoja
- 0,5 dl punaista paahdettua paprikaa
- tuoreita yrttejä koristeluun
- Sekoita agar-agar veteen kattilassa ja kiehauta. Anna kehua 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
- Pane kaikki muut ainekset paitsi kiehuva seos, jalapenot ja paprikat tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Kaada joukkoon kuuma agar-agarvesi ja sekoita tasaiseksi.
- Pilko jalapenot ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon niin, että palat jäävät juustoon.
- Päällystä sopivan kokoinen ja muotoinen astia tuorekelmulla ja kaada seos siihen.
- Anna kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Valmis!
Alkuperäinen resepti löytyy Steenin ja Newmanin Vegaanikeittiön käsikirjasta.
Reseptin juusto iso vaalea lohko oikealla.
Laitetaanko cashewt ihan semmoisinaan vai pitaako liottaa/keittaa ensin?
VastaaPoista