torstai 22. joulukuuta 2016

Paprika-jalapenojuusto





  • 15 g agar-agaria hiutaleina
  • 3,5 dl vettä
  • 2,5 dl cashewpähkinöitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sipulijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 dl jalapenoja
  • 0,5 dl punaista paahdettua paprikaa
  • tuoreita yrttejä koristeluun

  1. Sekoita agar-agar veteen kattilassa ja kiehauta. Anna kehua 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
  2. Pane kaikki muut ainekset paitsi kiehuva seos, jalapenot ja paprikat tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Kaada joukkoon kuuma agar-agarvesi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pilko jalapenot ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon niin, että palat jäävät juustoon.
  5. Päällystä sopivan kokoinen ja muotoinen astia tuorekelmulla ja kaada seos siihen.
  6. Anna kiinteytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  7. Valmis!

Alkuperäinen resepti löytyy Steenin ja Newmanin Vegaanikeittiön käsikirjasta.


Reseptin juusto iso vaalea lohko oikealla.


1 kommentti:

  1. Laitetaanko cashewt ihan semmoisinaan vai pitaako liottaa/keittaa ensin?

    VastaaPoista